Boilers

 

 

Naast het verwarmen van je huis, heb je ook warmwater nodig. Je kunt kiezen voor een elektrische boiler of een elektrische doorstromer voor tapwater.

Wij hebben gekozen voor een warmtepompboiler (zie foto). Deze vraagt een vermogen van slechts 700W en haalt 75% van de energie uit de buitenlucht. De warmtepompboiler heeft een luchtinlaat waarvoor de omgevingstemperatuur terug mag gaan tot min 7 graden celsius. De kouder lucht die uit de uitlaat komt, hebben wij aangesloten op een nieuwe dak doorvoer die op de plek is gekomen van de doorvoer van de verwijderde CV ketel. De warmtepompboiler is iets duurder dan een normale elektrische boiler. Het vat moet ook groter zijn dan die van een elektrische boiler omdat het water tot 65 graden verwarmt wordt i.p.v. 75 graden bij een normale elektrische boiler. Het voordeel is dat deze boiler onder een subsidieregeling valt. kijk hiervoor op www.verbeterjehuis.nl

(prijzen op aanvraag)

 

E-smart boiler

 

Met een E-smart boiler kun je ongeveer 10% op je energierekening besparen omdat de boiler “leert” op welke momenten er warm water gevraagd wordt. Op momenten dat er geen vraag is, zal hij daarom minder snel inschakelen.

(prijzen op aanvraag)

 

 

 

Elektrische doorstromer tapwater

 

Een elektrische doorstromer tapwater heeft het voordeel dat je de tijd dat je warmwater vraagt, niet beperkt is, deze kan continu warm water leveren. Het grote nadeel is dat hij op deze momenten ontzettend veel energie nodig heeft waardoor je met een normale huisaansluiting hier verder bijna geen gebruik meer van kunt maken.

(prijzen op aanvraag)